/Projects

Vivenda particular Eixample

In Barcelona’s Eixample Esquerra district, what used to be the offices of an advertising agency were turned into a home. The remodelling was undertaken with the priority of reconstructing and enhancing the historical elements of the building while adapting the space to the needs of a family with 5 members and 2 dogs.

The outcome is a cosy, spacious, light-filled home that respects the personality of the building without sacrificing elegance and contemporary furnishings.

As you walk through the doorway, you find a large hallway totally painted in a deep, intense blue. A large antique mirror from India presides over this space, which is lit by a large Farooo lamp from Moooi. In one corner is a Rive Droite armchair by Cassina upholstered in mustard-coloured fabric and accompanied by a TMM lamp by Santa & Cole.

Next we enter the rest of the flat, which is filled with light and has walls painted white. In the dining-living room, under the Shade lamp by Moooi is a charming red Guzzi motorcycle that used to belong to the owner’s grandfather, which brightens the views of the inner balcony and the terrace.In the dining room, there is a dark wood fireplace with two symmetrically placed white-painted glass cases, both purchased at an antique store.

Since the flat is on the first floor, it has the privilege of having a 300 m2 terrace right in the heart of Barcelona’s Eixample district.

The original mouldings and ceiling roses envelop the space featuring a canopy-style bed from Sistema Midi de Mb made of aluminium with a textured brown finish. The bed is not draped with the canopy and there is no central light so that the owners can see the ceiling roses from the bed.

The master bathroom is made up of two spaces: an initial room which houses the sink, which was fitted with a custom cabinet made from mouldings from doors purchased at an antique shop. The faucets are made of antique marble and were purchased at a flea market in France. The entire wall and ceiling of the bathroom initial room is covered with textured flowered white wallpaper, the same Ral as in all the walls in the flat.